ua en ru

ЦВК ліквідувала дві старі та створила чотири нові закордонні виборчі дільниці

Центральна виборча комісія одностайно ухвалила постанову "Про внесення змін до постанови Центральної виборчої коміссії від 12 квітня 2012 року №67 "Про створення закордонних виборчих дільниць на постійній основі". Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Як пояснив доповідач з даного питання член ЦВК Юрій Данилевський, ці зміни стосуються «утворення нових закордонних виборчих дільниць у зв`язку з тим, що утворено деякі закордонні представництва України, зміни меж виборчих дільниць, знову ж таки у зв`язку з тим, що утворюються деякі нові, а деякі ліквідуються..., і в однієї дільниці зміна адреси приміщення для голосування".

"Можу сказати, що чотири нові дільниці пропонується утворити, до меж 4-ох дільниць внести зміни, зміну адреси приміщення для голосування щодо однієї дільниці і ліквідації двох виборчих дільниць", - зазначив Данилевський.

Другим пунктом цієї постанови, за словами Данилевського, є те, що "закордонним дипломатичним представництвам у державах, де утворено нові закордонні виборчі дільниці, а також внесені відповідні зміни до існуючих закордонних виборчих дільниць, (необхідно) опублікувати повідомлення про вказані зміни у друкованих ЗМІ, доступних громадянам України, що проживають, чи перебувають на відповідній території, або, у разі неможливості, оприлюднити такі повідомлення в інший спосіб не пізніше, як на п`ятий день після дня отримання цієї постанови".

Також він повідомив, що ця постанова буде оприлюднена на офіційному веб-сайті ЦВК, та надіслана в МЗС для передачі відповідним закордонним дипломатичним установам України.

Нагадаємо, раніше в ЦВК повідомляли, що в Україну на парламентські вибори прибуде 200 спостерігачів від СНД.