ua en ru

ЦВК і правоохоронці повинні втрутитися в процес підрахунку голосів на окрузі №223, - спостерігач від США

Центральна виборча комісія (ЦВК) і правоохоронні органи повинні втрутитися в процес підрахунку голосів на виборчому окрузі №223 в Києві. Про це заявив міжнародний спостерігач від США, що представляє Комітет відкритої демократії, Рідтер Уїлл, передає кореспондент РБК-Україна.

"Звичайно, зрозуміло, що на цьому окрузі проблем досить багато, дуже проблемний округ, оскільки підрахунок голосів дуже близький між двома кандидатами, і вони сильно конкурують між собою. Зрозуміло, що ЦВК і прокуратура повинні розібратися в цій ситуації, оскільки питання є", - зазначив Уїлл.

За його словами, люди чекають можливості здати бюлетені вже півтора дня, а також виникає інформація про фальшиві протоколи і про різницю між результатами підрахунку голосів між окружною і дільничними виборчими комісіями.
"Дуже серйозна ситуація тут на 223 окрузі", - резюмував він.

Зазначимо, у проблемному окрузі № 223 за перемогу сперечаються "свободівець" Юрій Левченко і скандальний самовисуванець Віктор Пилипишин. На даний момент опрацьовано 32,67% протоколів, перевагу в 520 голосів має Пилипишин.

Читайте також: На чотирьох дільницях у 223 окрузі дані про результати голосування в електронних системах не збігаються з протоколами, - ЦВК