ua en ru

ЦВК Грузії заявила, що коаліція Іванішвілі чинить тиск на виборчі комісії

Центральна виборча комісія (ЦВК) Грузії заявила про тиск представників політичної коаліції "Грузинська мрія" під керівництвом мільярдера Бориса (Бідзіна) Іванішвілі на членів 19 виборчих комісій на дільницях і в округах, де лідирують мажоритарні кандидати від партії Президента країни Михайла Саакашвілі "Єдиний національний рух". За словами голови ЦВК Зураба Харатішвілі, справа дійшла до того, що на одній з виборчих дільниць виборчу комісію погрозами змусили змінити результати виборів. "Мова йде про психологічний і словесний тиск в нецензурній формі, що абсолютно неприпустимо", - сказав він.

Голова грузинського ЦВК закликав усі виборчі суб'єкти та наглядові місії повідомляти про всі претензії у відповідні структури в рамках, встановлених законом, та не заважати роботі виборчих адміністрацій.

В даний час процес підрахунку голосів наближається до кінця. Підраховано 98,81% голосів, поданих за кандидатів, які балотуються за партійними списками. "Грузинська мрія" набрала 54,94% голосів, "Єдиний національний рух" - 40,38%. Що ж стосується кандидатів-мажоритаріїв, то, за попередньою інформацією, коаліція Іванішвілі незначно випереджає партію Саакашвілі.

Всього в новому парламенті Грузії буде 150 депутатів: 77 пройдуть за партійними списками, 73 - за мажоритарними. Перше засідання нового парламенту відбудеться 20 жовтня 2012 р. в новому парламентському центрі Грузії - місті Кутаїсі.

Читайте також: Саакашвілі поступився формуванням нового уряду Грузії опозиції, що перемогла на виборах