ua en ru

ЦВК готова організувати на 25 травня референдум у разі внесення змін у законодавство

Центральна виборча комісія готова організувати проведення всеукраїнського референдуму на 25 травня в разі внесення змін у законодавство.

Центральна виборча комісія готова організувати проведення всеукраїнського референдуму на 25 травня в разі внесення змін у законодавство. Про це РБК-Україна заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

"Якщо буде прийнято рішення на рівні парламенту і в постанові парламенту буде вже сформульоване питання, то від ЦВК фактично потрібно буде направити зусилля виборчих комісій та органів реєстру на додаткові списки виборців, учасників референдуму та додатково спрямувати зусилля на виготовлення бюлетенів. Це фактично все", - сказав Магера.

Суму коштів, яку передбачувано можна витратити на проведення референдуму, заступник голови ЦВК не назвав.

"У разі прийняття відповідного рішення, обслуговувати цей референдум може виборчі комісії з виборів Президента. Але говорити про конкретні цифри і скільки коштів додатково треба буде це передчасно", - сказав Магера.

Нагадаємо, сьогодні виконуючий обов'язки Президента України, спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов заявив, що референдум по устрою України міг би пройти 25 травня 2014 р.

"Ми не проти проведення референдуму. Більш того, я впевнений, що переважна кількість українців підтримали б демократичну, унітарну і неподільну Україну... Сьогодні українці, які проживають на всій території, готові дати відсіч і боротися за незалежність і неподільність України", - заявив Турчинов.

Нагадаємо, у східних областях відбуваються акції протесту з вимогою провести референдум про устрої України. Росія закликає Україну до створення федерації.