ua en ru

Яценюк заявляє про відсутність додаткового ресурсу для підвищення соцвиплат

Яценюк заявляє про відсутність додаткового ресурсу для підвищення соцвиплат Фото: Арсеній Яценюк

Соціальні стандарти зростуть на 12% для того щоб компенсувати ріст цін і тарифів

Голова Кабінету міністрів України Арсеній Яценюк заявляє про відсутність додаткого ресурсу для підвищення соціальних виплат, передає прес-служба уряду.

"Зараз на даному етапі у нас додаткового ресурсу немає. У зв'язку з суттєвим падінням цін на нафту, у зв'язку з суттєвим обвалом світових цін на основні експортні позиції України нам буде дуже-дуже складно виконати державний бюджет. Як і в минулому році, заявляю: якщо виконання державного бюджету буде краще ніж ми очікували, це означає, що ці кошти ми направимо на соціальні виплати", - підкреслив прем'єр.

Він зазначив, що у цьому році, як і планувалося, соціальні стандарти зростуть на 12% для того щоб компенсувати ріст цін і тарифів.

Яценюк також наголосив на важливості співробітництва з Міжнародним валютним фондом та західними партнерами.

"Я сподіваюся, що Національний банк буде робити все для того, щоби в країні була валютно-курсова стабільність. Але щоби Національному банку це вдалося зробити, нам необхідно знаходитися в програмі з нашими західними партнерами, в тому числі в програмі з Міжнародним валютним фондом", - сказав голова Кабміну.

Нагадаємо, раніше Яценюк заявляв, що півтора мільярда доларів, вкрадених режимом побіжного президента Віктора Януковича, треба використовувати на забезпечення і модернізацію армії і підвищення соціальних стандартів.