ua en ru

Яценюк: Україна має намір постачати електроенергію до Польщі з Хмельницкої АЕС

Яценюк: Україна має намір постачати електроенергію до Польщі з Хмельницкої АЕС Фото: Арсеній Яценюк

Яценюк нагадав про будівництво газопроводу

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час зустрічі з польським президентом Анджеєм Дудою розповів про спільні проекти у сфері енергетики, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема він повідомив про те, що Україна має намір постачати електроенергію з Хмельницкої атомної електростанції до Польщі.

"Також в нас є ще один енергетичний проект - це постачання електричної енергії до Польші з української Хмельницкої атомної електростанції. Наші державні компанії... могли би далі продовжити переговори по будівництву цієї схеми постачання", - зазначив Яценюк.

Крім того, голова українського уряду нагадав про будівництво газопроводу.

"В нас, пане президент, є спільний проект щодо будівництва інтерконнектора між Україною та Польщею. Коли цей інтерконнектор збудують, ви будете завозити дуже багато газу, ми будем дуже багато газу цього купувати. Це до 8 млрд куб. м газу. Ми будемо... більш енергетично незалежні", - підкреслив український прем'єр.

Нагадаємо, польська сторона допомагатиме Україні забезпечити проведення децентралізації через надання радників, а також запрошення представників українського місцевого самоврядування до Польщі, повідомив президент України Петро Порошенко.