ua en ru

Яценюк: реформа адміністрування ПДВ може відвернути оборотні кошти підприємств

Яценюк: реформа адміністрування ПДВ може відвернути оборотні кошти підприємств Фото: Арсеній Яценюк

Паралельно запроваджується нова система відшкодування ПДВ

Реформа в системі адміністрування ПДВ може потягнути часткове відволікання оборотних коштів підприємців. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив сьогодні в ході подання податкової реформи, передає кореспондент РБК-Україна.

"Реформа в системі адміністрування ПДВ може потягнути часткове відволікання оборотних коштів підприємців. Я прошу підприємців поставитись з розумінням... Якщо ми запроваджуємо нову систему адміністрування ПДВ, то це означає, що ми так само паралельно запроваджуємо нову систему відшкодування ПДВ", - заявив Яценюк.

Він зазначив, що у зв'язку з запровадженням нової системи відшкодування ПДВ виникнуть деякі об'єктивні проблеми, з якими зіткнеться бізнес.

"Завдання для податкової міліції і для Державної фіскальної служби - запровадження електронного адміністрування ПДВ, усвідомлюючи всю критику, яка буде з цього питання, ця критика буде проплачена тими, хто відмиває гроші, хто відмиває ПДВ, хто тримає надалі конвертаційні центри, і хто грабує мільярди гривень з державного бюджету",- сказав Яценюк.

Нагадаємо, з 1 липня 2015 р. вводиться електронна система адміністрування ПДВ. Запроваджується електронний кабінет платника податків, де фактично буде електронне досьє кожного платника податків.