ua en ru

Яценюк прокоментував запит російського Інтерполу про його затримання

Яценюк прокоментував запит російського Інтерполу про його затримання Фото: Арсеній Яценюк

На його думку, рішення російського Інтерполу є частиною плану з дискредитації тих, хто виступає проти Росії

Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк відповів на інформацію щодо запиту російського бюро Інтерполу про його затримання. Відповідну заяву оприлюднила прес-служба НФ у п’ятницю, 28 квітня.

"Російська машина намагається дискредитувати українську владу і переслідувати тих політичних фігур, які не просто розмовляють, а діють проти російської агресії. Рішення російського Інтерполу запросити моє затримання, арешт і екстрадицію до РФ є частиною російського плану з дискредитації і переслідування тих, хто виступає проти Росії. Але в них нічого не вийде", - наголосив Арсеній Яценюк.

Лідер "Народного фронту" нагадав, що депутат-утікач Олександр Онищенко заявив, що витратив 12 мільйонів доларів на дискредитацію його персонально та його уряду: "Проросійські ЗМІ, які є в Україні, до сьогоднішнього дня далі намагаються дискредитувати і "Народний фронт", і мене особисто".

"Російська Федерація не може простити те, що мною було прийнято рішення про подачу позову до Європейського суду з прав людини проти Російської Федерації та позову проти російського "Газпрому", - підкреслив він.

Лідер НФ нагадав, що, перебуваючи на посаді глави уряду, також прийняв рішення про запровадження санкцій проти РФ, і згодом за підписом президента України санкції були введені.

"Моя міжнародна позиція як на посаді прем'єр-міністра країни, так і зараз на посаді лідера політичної партії залишається дуже чітка - проукраїнська і антиросійська. Антиросійська до того моменту, доки президент Путін разом зі своєю оравою не заберуться з території Криму, Донецька і Луганська", - заявив Арсеній Яценюк.