ua en ru

Яценюк закликав місцеву владу створити умови для розвитку спорту

Яценюк закликав місцеву владу створити умови для розвитку спорту Фото: Арсеній Яценюк

Прем`єр розповів, як формується здорова та сильна нація

Прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав місцеву владу, відремонтувати спортивні майданчики та ДЮСШ, та створити умови для розвитку спорту у середній школі. Про це Яценюк заявив під час засідання колегії Міністерства молоді та спорту України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Програма must - це фізичне виховання у середній школі. У нас не буде переможців-олімпійців, якщо у нас не буде бази. А наша база - це ДЮСШ, ще середня школа, наша база - це коли учень може підтягуватися, може віджиматись, бігає, коли він в спортивній і здоровій формі. Таким чином формується здорова та сильна нація, а не з цигаркою чи з пляшкою пива", - заявив Яценюк.

Він зазначив, що багато що у цьому плані залежить від місцевої влади, адже середня школа та ДЮСШ - це їхня відповідальність, хоча уряд виділив 100 млн грн субвенції на підтримку дитячих юнацький спортивних шкіл.

"Місцеві бюджети збільшили свої доходи за 6 місяців майже на 40%. Шановні мери міст, місцеве керівництво, ви отримали ресурс - уряд віддав його на місця... Нема чого кабінети ремонтувати за ці гроші, ремонтуйте спортивні майданчики, школи та ДЮСШ, покажіть, що ви турбуєтесь за майбутнє країни. За інших обставин це майбутнє країни виїде в сусідні держави", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, Кабмін завтра вдвічі збільшить призову винагороду для спортсменів.