ua en ru

Яценюк пропонує скоротити норматив споживання газу населенням до 4,4 куб. м

Яценюк пропонує скоротити норматив споживання газу населенням до 4,4 куб. м Фото: Арсеній Яценюк пропонує скоротити норматив споживання газу населенням до 4,4 куб. м

Облгази незаконно нараховують домогосподарствам 6 кубічних метрів газу до споживання в супереч постанові уряду

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пропонує скоротити норматив споживання газу населенням до 4,4 кубічних метрів за відсутності газового лічильнику. Про це він повідомив сьогодні, 23 березня 2016 року, в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я пропоную сьогодні прийняти відповідне рішення - встановити норматив не 6 кубічних метрів, як зараз встановлюють облгази, а поставити норматив, який обрахований Міністерством енергетики і НКРЄ, це 4,4 кубічних метрів", - сказав Яценюк та звернувся до обгазів, щоб ті негайно перерахували обсяги споживання населенням газу.

"Я вимагаю негайно перерахувати і повернути людям кошти", - додав він.

Яценюк пояснив, що облгази незаконно нараховують домогосподарствам 6 кубічних метрів газу до споживання в супереч постанові уряду, схваленій ще минулого року. Для кожного домогосподарства втрати у результаті становлять від 195 до 1,8 тисяч гривень за опалювальний сезон.

"Наш "чесний, справедливий" суд скасував рішення уряду і таким чином зараз підприємства щодо газопостачання прийняли незаконне рішення по нарахуванню з громадян України плати за газ в тому випадку, якщо люди не мають лічильників в розмірі 6 кубічних метрів газу. Для кожного домогосподарства, в залежності від домогосподарства, це від 195 гривень за весь період опалювального сезону до 1,8 тис гривень, які незаконно хочуть отримати з громадян України", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" почне закачку газу для нового опалювального сезону в квітні.