ua en ru

Яценюк доручив МЕРТ підготувати список глав держкомпаній, які можуть бути звільнені

Яценюк доручив МЕРТ підготувати список глав держкомпаній, які можуть бути звільнені Фото: Яценюк доручив МЕРТ підготувати список глав держкомпаній, які можуть бути звільнені

Яценюк доручив зобов'язати керівників провести аудит підприємств

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) підготувати список глав держкомпаній, які можуть бути звільнені за результатами діяльності. Про це він заявив сьогодні, 18 березня, в ході позачергового засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прошу Мінекономіки внести на Кабмін інших керівників, яких ми повинні поміняти за результатами сьогоднішнього засідання", - сказав Яценюк.

Він також доручив зобов'язати керівників провести аудит підприємств, в іншому випадку вони будуть звільнені.

За словами прем'єра, в контракти з керівниками держпідприємств повинен бути включений пункт про здійснення цими компаніями закупівель в системі Prozorro.

Він також зазначив, що за результатами сьогоднішнього засідання в правоохоронні органи направлено 42 матеріали про порушення у діяльності державних підприємств, і він має намір повторно звернутися в Національне антикорупційне бюро та Генпрокуратури з проханням розслідувати факти цих зловживань.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України починає конкурсний відбір на посади керівників ПАТ "Центренерго", держпідприємства поштового зв'язку (УДППЗ) "Укрпошта", ДП "Завод "Електроважмаш" та ДП "Укренерго".