ua en ru

Яценюк назвав заяви Онищенка про фінансування "Народного фронту" брехнею "в інтересах спецслужб Росії"

Яценюк назвав заяви Онищенка про фінансування "Народного фронту" брехнею "в інтересах спецслужб Росії"

Яценюк вважає, що в Онищенка є особисті мотиви для скандалу

Лідер політичної партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк прокоментував звинувачення народного депутата Олександра Онищенка про те, що нібито в 2014 році передвиборна кампанія партії здійснювалася за рахунок продажів "надлишків" видобутого газу. Яценюк в своєму Facebook назвав заяви Онищенко брехнею в інтересах спецслужб Росії.

"Чергове зізнання Онищенка - це продовження брудної і цинічної кампанії проти мене і "Народного фронту". Це не перша його брехня в інтересах спецслужб Росії, які продовжують активно використовувати Онищенка в своїх інтересах. Особисті мотиви Онищенка зрозумілі - Кабінет міністрів під моїм керівництвом позбавив його корупційних схем і впливу в уряді. Мій уряд знищив газову корупційну схему Онищенка, коли прийняв рішення ввести 70% ренти на так звану спільну діяльність в газодобувній галузі. Це саме та схема, за якою зараз Онищенко притягується до кримінальної відповідальності", - зазначив Яценюк.

Чергові зізнання Онищенка – це продовження брудної і цинічної кампанії проти мене і Народний фронт. Це не перша його...

Опубліковано Арсенієм Яценюком 19 квітня 2018 р.

Також Яценюк вважає, що Онищенко хоче помститись йому за те, що відмовився призначити керівником Держгеонадр України особистого адвоката Онищенка і призначати інших його ставлеників.

Крім того, за словами лідера "Народного фронту", Онищенку не вдалося врятувати гроші Януковича, на які було накладено арешт за ініціативою уряду Яценюка.

"Заява про крадіжку ним 40 млн доларів у схемі "Карпатигаз" - це юридичне зізнання в скоєнні злочину. Він повинен нести кримінальну відповідальність за законом. Ні я, ні партія "Народний Фронт" ніколи не мали жодних фінансових і політичних відносин з особою з прізвищем Онищенко", - підкреслив Яценюк.

На завершення він додав, що по кожній з наведених ним тез щодо Онищенко є документальне підтвердження.

Нагадаємо, народний депутат Олександр Онищенко розкрив схему, за якою партія "Народний фронт" у 2014 році могла профінансувати свою передвиборчу кампанію. Про це він написав у своїй книзі "Петро П'ятий". За даними Онищенка, гроші на вибори - це близько 40 мільйонів доларів - зайшли в партійний фонд за рахунок комерційного продажу газу, який призначався для населення за пільговою ціною.