ua en ru

Яценюк розповів, як досягти енергетичної незалежності України вже через 5 років

Яценюк розповів, як досягти енергетичної незалежності України вже через 5 років Фото: Арсеній Яценюк

Україні необхідна програма енергоефективності

Україна може стати енергонезалежною вже через 5 років за умови введння програми енергоефективності. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час години запитань до уряду у Верховній Раді України, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, він заявив, що збільшивши видобуток природнього газу шляхом вводу преференційного податкового режиму та впровадження програми енергоефективності може скоротити термін енергетичної незалежності України з 10 років до 5 років.

"Якщо ми з одного боку збільшимо обсяг власного видобутку завдяки новій податковій політиці в енергетичному секторі і разом з нашими американськими та європейськими партнерами запустимо програму енергоефективності - а це зменшення споживання енергоресурсів, утеплення, модернізація і нові котли - то ціль щодо енергетичної незалежності України може бути досягнута протягом 5 років" - заявив Яценюк.

Нагадаємо, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) пропонує вкладати зекономлені від енергоефективності кошти в оновлення підприємств.