ua en ru

Яценюк назвав головні завдання ДМС та ДПС щодо введення безвізового режиму з ЄС

Одним із головних завдань, яке стоїть перед Державною міграційною службою та Державною прикордонною службою в рамках підготовки до запровадження безвізового режиму з ЄС, є підключення до бази "Інтерполу" пунктів пропуску. Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні колегії МВС у п'ятницю, 10 липня.

"У вересні, коли до України прибуде оціночна місія ЄС, повинно бути підключено вже понад 20 пунктів пропуску". - наголосив він.

Серед завдань також, повідомив Яценюк, - видача біометричних паспортів і перехід із наступного року від паспортів радянського стилю на картку громадянина України.

"Тому це завдання, яке повинно бути у вас на постійному контролі. Ми повинні зробити сто зі ста для того, щоби нікому не вдалося показати пальцем на Україну, що якісь технічні речі не виконані. Переконаний, що Міністерство це здатне зробити", - наголосив Яценюк.

Прем'єр також звернувся до Державної прикордонної служби щодо необхідності продовжувати роботу з односторонньої демаркації кордону з Росією. "Також у нас на порядку денному - Білорусь і Молдова", - підкреслив він.

Яценюк наголосив на необхідності продовження проекту облаштування державного кордону "Європейський вал".

Він нагадав, що перша частина коштів на проект "Європейський вал" урядом вже виділена.

Яценюк наголосив, що розроблений проект облаштування державного кордону - "абсолютно інший, модерновий, правильний".