ua en ru

Яценюк назвав два сценарії щодо майбутнього уряду

Яценюк назвав два сценарії щодо майбутнього уряду Фото: Арсеній Яценюк розповів про майбутнє Кабміну

Премє'р пропонує залишитися в Кабміні

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк назвав два можливі, на його думку, сценарії розвитку щодо майбутнього українського уряду. Про це він сказав у "10 хвилинах" увечері 13 березня, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

На думку глави уряду, дострокові парламентські вибори - неприйнятний варіант, "вибір, відтак, складається з двох можливостей".

"Перша, яку сповідую я, передбачає відновлення парламентської коаліції, посилення чинного складу Кабміну, тісну взаємодію між "Блоком Петра Порошенка", "Народним фронтом" та демократичними парламентськими силами, і, найважливіше, продовження реформ у країні, які започатковані цим урядом", - зазначив Яценюк.

"Другий варіант - президент і його фракція, яка є найбільшою у Верховній Раді, беруть на себе відповідальність і представляють новий склад Кабміну, нового прем'єр-міністра, нову програму та проводять переговори з парламентськими силами щодо підтримки як іншого уряду, так і альтернативної програми", - наголосив прем'єр.

У зв'язку з цим він звернувся до президента, БПП, фракції Радикальної партії та Олега Ляшка, фракції "Самопоміч" та Андрія Садового, фракції партії "Батьківщина" та Юлії Тимошенко: "Вибір - за вами. Я свій вибір зробив".

"Припиніть підкилимну і примітивну боротьбу за крісла і владу. Я і члени мого уряду за посади не тримаємося", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, раніше нардеп від БПП Леонід Козаченко написав заяву про складання повноважень позаштатного радника прем'єра Яценюка.