ua en ru

Яценюк сподівається, що Рада підтримає збільшення соцстандартів

Яценюк сподівається, що Рада підтримає збільшення соцстандартів Фото: Арсеній Яценюк

Прем'єр-міністр також очікує, що нардепи проголосують закон про списання і реструктуризацію українських боргів

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк висловив сподівання, що Верховна Рада України (ВРУ) підтримає збільшення соціальних стандартів з 1 вересня 2015 року. Про це Яценюк заявив в ході засідання Ради з фінансової стабільності, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я очікую, що парламент проголосує відповідні зміни про підвищення заробітних плат, пенсій, соціальнихстандартів саме з 1 вересня поточного року і проголосує закон про списання і реструктуризацію українських боргів", - заявив Яценюк.

Він нагадав, що міжнародні кредитори списали близько 4,5 млрд доларів україських боргів, без урахування відсотків, і було відстрочено на 4 роки виплати тіла кредиту.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв підвищення соціальних стандартів вже з 1 вересня. За словами прем'єра, мінімальна заробітна плата буде складати 1 378 грн, мінімальна пенсія - 1 074 грн.

Окрім того, Яценюк повідомив про внесення до парламенту законопроект, що передбачає збільшення соціальних стандартів для майже 12 млн українських громадян, зокрема для близько 3 млн працівників бюджетної сфери.