ua en ru

Яценюк: добровольці, що прийшли в МВС, мають стати основою КОРД

Яценюк: добровольці, що прийшли в МВС, мають стати основою КОРД Фото: Арсеній Яценюк

Він також вважає за необхідне продовження набору в нову поліцію

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що добровольці, які прийшли до складу Міністерства внутрішніх справ, є основою, на якій повинен бути сформований Корпус оперативно-раптової дії та підрозділи спеціального призначення Національної гвардії України. Про це прем'єр сказав на засіданні колегії МВС, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

"Добровольці, які прийшли до складу Міністерства внутрішніх справ, є також тією основою, на якій повинен бути сформований Корпус оперативно-раптового дії і відповідні підрозділи спеціального призначення Національної гвардії України", - сказав він.

Яценюк наголосив на необхідності продовження реформування Нацгвардії і формування КОРД. "Створення корду і продовження реформування Нацгвардії має насамперед базуватися на сильних людей, які у нас є", - зазначив голова уряду.

Прем'єр також вважає за необхідне продовження набору в нову поліцію. "Ми повинні продовжувати цей процес. Він повинен дійти до кожного міста, села і селища. У тому числі і через формування посад місцевих інспекторів, які мають представляти Національну поліцію у віддалених куточках країни і захищати громадян України у службі на благо українського народу", - підкреслив голова Кабміну.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що в Україні 27 жовтня буде оголошено конкурсний набір в загін спецназу КОРД.