ua en ru

Ціни промвиробників в Україні в січні-серпні виросли на 16,3% (доповнення)

Індекс цін виробників промислової продукції (ІЦВ) у серпні 2011 року склав 100,5%, з початку року - 116,3% відповідно. Про це повідомляє Державна служба статистики.

Ціни на продукцію добувної промисловості у серпні підвищилися на 0,4%. У добуванні корисних копалин, крім паливно-енергетичних, ціни зросли на 0,9%, у т.ч. на підприємствах з видобутку руд кольорових металів - на 23,8%. У добуванні паливно-енергетичних корисних копалин ціни знизилися на 0,1%.

Продукція підприємств переробної промисловості подорожчала на 0,8%. Найбільше зростання цін (на 1,6%) спостерігалося у металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів. Крім того, на 1,1% зросли ціни на харчові продукти, напої і тютюнові вироби, зокрема, у виробництві макаронних виробів ціни підвищилися на 5,6%, м'яса і продуктів - на 3,6%, напоїв - на 3,0%, рибних продуктів - на 1,3%, хліба і хлібобулочних виробів - на 1,0%.
На 0,9-0,8% подорожчала продукція підприємств хімічного виробництва, виробництва транспортних засобів та устаткування, іншої неметалевої мінеральної продукції, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів. Разом з цим, продукція підприємств з виробництва продуктів нафтоперероблення подешевшала на 1,4%.

У виробництві та розподіленні електроенергії, газу та води тарифи знизилися на 0,5% за рахунок здешевлення електроенергії на 0,6%.