ua en ru

Ціни виробників промпродукції в Україні в лютому виросли на 3,1% 

Ціни виробників промпродукції в Україні в лютому виросли на 3,1%  Фото: промпродукция незначно подорожчала 

Порівняно з січнем минулого року ціни трохи підвищилися 

В Україні (без урахування тимчасово окупованій території Криму, м. Севастополя та частині зони проведення АТО) ціни виробників промислової продукції в лютому 2017 року зросли на 3,1% порівняно з січнем 2017 року. Про це повідомляє Державна служба статистики України (Держстат).

При цьому порівняно з лютим 2016 р. ціни виробників промпродукції зросли на 38,9%, а з початку 2017 року - на 2,8%.

Так, у добувній промисловості та розроблення кар'єрів у лютому ціни підвищилися на 2,3%, у т.ч. у добуванні металевих руд - на 5,7%, каменю, піску та глини - на 2,3%, природного газу - на 0,1%. Разом з тим у видобутку кам'яного вугілля ціни знизилися на 1,2%.

У переробній промисловості продукція подорожчала на 3,7%, зокрема, в мета-лургійному виробництві - на 7,4%, виробництво хімічних речовин і хімічної продукції - на 7,2%, коксу та продуктів нафтопереробки - на 5,8%, комп'ютерів, електронної та оптичної продукції - на 4,7%, автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів - на 4,4%, іншої неметалевої мінеральної продукції - на 3,9%, основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів - на 1,9%.

У виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів відбулося підвищення цін на 2%. При цьому у виробництві м'яса та м'ясних продуктів подорожчання склало 5%, цукру - 3,9%, хліба, хлібобулочних і борошняних виробів - 3,1%, продуктів борошномельно-круп'яної промисловості - 2,7%, олії та тваринних жирів - 2%, молочних продуктів - 1,5%.

У постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря відбулося зростання цін на 1,8%, причому електроенергія подорожчала на 2%, теплоенергія подешевшала на 0,3%.

Нагадаємо, інфляція в Україні в лютому 2017 року склала 1%.