ua en ru

Ціни на нафту зростають після різкого падіння через коронавірус

Ціни на нафту зростають після різкого падіння через коронавірус Ілюстративне фото (lukoil.ru)

Нафта відійшла від багаторічних мінімумів

Ціни на нафту зросли приблизно на 3% у понеділок, 2 березня, після досягнення багаторічних мінімумів минулого тижня. Про це повідомляє агентство Reuters.

Як наголошується, надії на посилення скорочень видобутку ОПЕК і партнерами і заходи стимулювання з боку центральних банків компенсували побоювання про вплив спалаху коронавірусу на попит.

Нафта марки Brent виросла на 3,3% до 51,3 доларів барель після падіння до 48,40 долара, найнижчого рівня з липня 2017 року. Ціни на WTI зросли 3,0% до 46,1 доларів, у той час як у п'ятницю ціни падали до 43,3 доларів за барель.

Brent і WTI зросли вперше після шестиденного зниження на тлі побоювань про спалаху коронавирусу, яка забрала майже 3 тис. життів і переполошив світові ринки. Минулого тижня акції знизилися максимально з часів фінансової кризи 2008 року.

"З одного боку, щодо світового попиту на нафту і нафтопродукти все досить похмуро", - сказав Лахлан Шоу, керівник відділу сировинних досліджень в National Australia Bank.

У той же час Саудівська Аравія закликає до погодженням скорочення видобутку на 1 мільйон барелів на добу на цьому тижні, а центральні банки все сильніше сигналізують про бажання втрутитися і підтримати ринки, знизивши процентні ставки, додав він.

Як повідомляло РБК-Україна, останній тиждень лютого стала найгіршим після світової фінансової кризи 2008 року. Біржова паніка через коронавірус призвела до втрат 5 трлн доларів. У США індекс Dow Jones втратив близько 3500 пунктів, або 12,4%.