ua en ru

Ціни на нафту піднялися до багаторічних максимумів після відмови ОПЕК+ нарощувати видобуток

Ціни на нафту піднялися до багаторічних максимумів після відмови ОПЕК+ нарощувати видобуток Фото: нафта подорожчала до багаторічних максимумів (Getty Images)

Ціни на нафту, в середу, 6 жовтня, досягли багаторічних до максимумів. Цьому сприяла відмова ОПЕК + прискорити нарощування видобутку на тлі стурбованості з приводу нестачі енергоносіїв у всьому світі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на агентство Reuters.

Нафта марки Brent подорожчала до 83,47 доларів, найвищого рівня з жовтня 2018 року. Нафта WTI піднялася до 79,78 доларів, найвищого рівня з листопада 2014 року.

У понеділок Організація країн-експортерів нафти і її союзники (ОПЕК+) вважали за краще дотримуватися плану поступового збільшення видобутку, а не її подальшого нарощування, як наполягали США та інші країни-споживачі

"Енергетична криза розгортається, а зима в Північній півкулі ще тільки починається, і закладає основу для ще більш високих цін на нафту", - сказав Стівен Бреннок з нафтового брокера PVM.

Ціна на Brent цього року зросла більш ніж на 50%, що посилило інфляційний тиск, який може уповільнити відновлення після пандемії COVID-19. Природний газ в Європі підскочив до рекордного піку, а ціни на вугілля від основних експортерів також досягли рекордних максимумів.