ua en ru

Ціни на памперси, пелюшки та контрацептиви будуть знижені на 10%, - ДПСУ

Ціни на памперси, пелюшки та контрацептиви будуть знижені на 10%. Таких домовленостей досягнуто під час наради заступника голови ДПС України Олександра Клименка з представниками великих підприємств, які займаються виробництвом, імпортом виробів медичного призначення, та аптечного бізнесу, передає прес-служба ДПСУ.

За словами Клименка, понад 60 представників фармацевтичного ринку висловили зацікавленість у стабілізації ситуації у сегменті соціально значимих товарів (памперсів, пелюшок, контрацептивів) та зниження цін до економічно обґрунтованого рівня. Зниження відбудеться щонайменше на 10 відсотків від цін, що діяли на 1 серпня цього року.
"Ми знімемо ажіотаж з цього питання та стабілізуємо цінову політику на ринку медичних препаратів. Про свою готовність знизити ціни вже заявили представники майже всіх областей України. У той же час ми не допустимо отримання надприбутків тіньовими ділками за рахунок споживачів", - зазначив Клименко.
За його словами, податкова вже третій день проводить щоденний аналіз цін соціальних груп товарів. Лише за цей період виявлено непоодинокі випадки завищення цін на 20-25 відсотків деякими аптечними закладами. Триватиме такий аналіз щонайменше до кінця кварталу, або до 1 жовтня 2011 року.
"Тут застосовуються принципи мінімізації - використання в схемах поставок фіктивних підприємств. Саме у них залишається левова частка прибутків та відбувається різкий стрибок цін. Запевняю, якщо відбуватиметься спекулятивне зростання цін, податкова реагуватиме жорстко, у рамках діючого законодавства", - наголосив Клименко.