ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються під тиском долара, що зміцнюється

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent знову знижуються. Станом на 13:20 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (травень) - 123,92 (-0,24) при діапазоні котирувань 123,85-124,64;
- Light, Sweet Crude Oil (травень) - 104,95 (-0,46) при діапазоні котирувань 104,89-105,70.

Негативна динаміка в цінах по операціях викликана завершенням технічної корекції, що супроводжувалася покупками нафтових ф'ючерсів. При цьому додатковий тиск на нафтовий ринок надає американський долар, який до теперішнього часу підріс проти євро та інших валют. Індекс долара для шести провідних світових валют збільшився приблизно на 0,15% і зараз перевищує значення 79,2 пункту, що послабило спекулятивну привабливість покупок нафти й інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.

Разом з тим провідні фондові індекси Європи сьогодні знижуються, що чинить додатковий тиск на нафтові котирування. Знизився попит на акції, викликаний побоюваннями уповільнення темпів зростання глобальної економіки, чому сприяють опубліковані на цьому тижні макроекономічні показники по Китаю і США.

Сьогодні до початку фондових торгів в США будуть опубліковані дані з трудової зайнятості населення, а також остаточна оцінка зростання ВВП США в IV кварталі 2011 р. Очікується, що в останньому читанні оцінка зростання ВВП США в IV кварталі 2011 р. не буде відрізнятися від свого попереднього значення і складе 0,3%. Однак нових безробітних в США, можливо, стане дещо більше, ніж тижнем раніше. Очікується, що за підсумками звітного тижня, який завершився 24 березня, кількість звернень за допомогою з безробіття збільшиться до 350 тис. проти 348 тис. за попередній звітний період.

Сьогодні на початку дня ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent трохи підвищилися і частково відіграли своє падіння напередодні, що було викликано їх технічними покупками. За підсумками торгів 28 березня 2012 р. ціни на нафтові ф'ючерси знизилися в середньому на 1,5% і опустилися до найнижчого рівня за чотири торгові дні. Напередодні вперше після 22 березня офіційна ціна нафти Brent встановилася нижче 125 дол./бар., а офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) - нижче 106 дол./бар. Нафта на біржах у Лондоні і в Нью-Йорку напередодні помітно подешевшала, що було викликане істотним збільшенням у США комерційних запасів сирої нафти.