ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet сьогодні знижуються п'яту сесію поспіль

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet сьогодні знижуються п'яту сесію поспіль. Привабливі умови для покупок нафтових ф'ючерсів після чотирьох сесій фіксації прибутку поки, мабуть, не сформувалися. Ринок нафти залишається перекупленим і зберігає премію для продовження спекулятивних продажів, вважають експерти.

На початку дня ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet росли, проте останні кілька годин нафтові котирування знижуються. Станом на 16:05 мск ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (вересень) - 106,95 (-0,49) при діапазоні котирувань 106,72-107,86;

- Light, Sweet Crude Oil (вересень) - 104,20 (-0,17) при діапазоні котирувань 104,01-104,96.

На початку дня нафта на біржах дорожчала, що було викликано технічними покупками нафтових ф'ючерсів. За попередні чотири сесії (7, 6, 5 і 2 серпня) офіційна ціна нафти Brent знизилася на 1,9%, а офіційна ціна нафти WTI впала на 3,4%, забезпечивши на час премію для відкриття довгих позицій.

Зростанню на початку торгів цін на нафтові ф'ючерси сьогодні також сприяли дані про збільшення в липні імпорту нафти Китаєм і помітне зниження курсової вартості американського долара. Проте активність покупців була невисока і незабаром зійшла нанівець, в результаті чого нафтові котирування знову пішли в негативну цінову зону для поглиблення корекції.

Раніше інтерес до покупок нафтових ф'ючерсів ослаб після того, як на початку торгів 2 серпня котирування нафти Brent вперше за чотири місяці перевищили цінову позначку 110 дол./бар., а котирування нафти WTI вперше за два тижні ледь не досягли значення 109 дол./бар. За підсумками торгів 7 серпня офіційні ціни на нафтові ф'ючерси опустилися до найнижчих значень за шість торгових днів. Напередодні перший раз з 30 липня 2013 р. офіційна ціна нафти Brent просіла нижче 108 дол./бар., а офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) встановилася нижче 105 дол./бар.

По всій видимості, для початку впевненого і тривалого ралі на ринку нафтових ф'ючерсів необхідно, щоб котирування Brent пробили рівень підтримки 106 дол./бар., а котирування нафти WTI просіли нижче 103 дол./бар., вважають експерти.