ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet сьогодні знижуються

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet сьогодні знижуються. Станом на 10:15 за Києвом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (грудень) - 109,20 (-0,41) при діапазоні котирувань 108,90-109,41;
- Light, Sweet Crude Oil (грудень) - 98,38 (-0,30) при діапазоні котирувань 98,22-98,57.

Негативна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами багато в чому обумовлена технічними продажами. За підсумками торгів напередодні ціни на нафтові ф'ючерси помітно зросли і значною мірою відіграли своє падіння за попередній торговий тиждень, забезпечивши сьогодні премію для спекулятивних продажів.

За підсумками торгів 28 жовтня офіційна ціна нафти Brent виросла на 2,5% і вперше за чотири сесії перевищила позначку 109 дол./бар. Тим часом нафта WTI (Light Sweet) напередодні подорожчала третій раз поспіль. За три сесії нафта WTI подорожчала 1,82 дол. (+1,8%) і перший раз за п'ять сесій встановилася вище цінової позначки 98 дол./бар.

Продажі нафтових ф'ючерсів сьогодні також викликано очікуваннями подальшого збільшення в США комерційних запасів сирої нафти, які ростуть вже п'ять тижнів поспіль. За період з 13 вересня по 18 жовтня запаси сирої нафти в США зросли на 24,1 млн бар. і досягли максимуму за три з половиною місяці - 379,8 млн бар. На цей раз галузеві експерти прогнозують, що за підсумками чергової звітного тижня, що завершився 25 жовтня, комерційні запаси сирої нафти в США виросли ще на 3,4-3,6 млн бар.

Знижений попит на нафтові ф'ючерси сьогодні також викликаний відсутністю у біржових експертів та інвесторів єдиної думки щодо перспектив програми монетарного стимулювання американської економіки. Сьогодні розпочинається дводенне засідання Комітету відкритого ринку ФРС США, на якому буде оголошено відповідне рішення.