ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet ростуть через зниження нафтовидобутку на шельфі Мексиканської затоки

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet ростуть і потроху відіграють своє зниження за попередній день. Станом на 12:25 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (листопад) - 109,20 (+0,20) при діапазоні котирувань 108,61-109,37;
- Light, Sweet Crude Oil (листопад) - 103,56 (+0,25) при діапазоні котирувань 102,90-103,67.

Позитивна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами викликана скороченням нафтовидобутку на шельфі Мексиканської затоки, звідки надходить приблизно п'ята частина всієї нафти, виробленої у США. Через тропічний шторм "Карен" (Karen) напередодні почалася часткова евакуація персоналу з нафтових платформ у Мексиканській затоці. До теперішнього часу часткову евакуацію персоналу здійснили нафтові компанії Anadarko Petroleum і BP, а також сервісна компанія Destin Pipeline Co.

Однак з початку дня ціни на нафтові ф'ючерси поки істотно не змінилися. Зростання нафтових котирувань сьогодні продовжують стримувати побоювання ослаблення попиту на енергоносії. Криза політичної влади в США може сильно нашкодити американській економіці, через що скоротиться переробка нафти і знизиться споживання нафтопродуктів, вважають учасники ринку.

Напередодні нафта на біржах в черговий раз подешевшала. Ціни на нафтові ф'ючерси напередодні знизилися в четвертий раз за останні п'ять торгових днів, починаючи з 27 вересня. За підсумками торгів 3 жовтня офіційна ціна нафти Brent втрималася на позначці 109,00 дол./бар., а офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) опустилася до 103,31 дол./бар.