ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet трохи підросли за зниження вартості долара США

Ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами Brent і Light Sweet за станом на 13:15 за Києвом складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (вересень) - 109,07 (+0,37) при діапазоні котирувань 108,15-109,23;
- Light, Sweet Crude Oil (вересень) - 107,01 (+0,45) при діапазоні котирувань 105,97-107,16.

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet трохи підросли через зниження курсової вартості американського долара. Індекс долара для шести провідних світових валют (ICE dollar index spot) знизився з початку дня на 0,25% і просів нижче за позначку 81,7 пункту, забезпечивши привабливі умови для покупок нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлені валюті США.

Однак при позитивній динаміці нафтових котирувань інтерес до покупок нафтових ф'ючерсів залишається невисокий, з-за очікувань майбутньої 7 серпня публікації офіційних даних по запасах нафти і нафтопродуктів в США. Учасники ринку не виключають того, що за підсумками звітного тижня, що завершився 2 серпня, зростання запасів сирої нафти в США може продовжитися.

На звітну дату 26 липня 2013 р. комерційні запаси сирої нафти в США офіційно склали 364,6 млн бар., що приблизно на 5,6% вище їх середньостатистичного рівня за п'ять років. За минулу звітну тиждень запаси сирої нафти в США несподівано збільшилися на 400 тис. бар. після того, як за попередні чотири тижні вони знизилися майже на 30 млн бар.

Інтерес до покупок нафтових ф'ючерсів ослаб після того, як на початку торгового дня 2 серпня котирування нафти Brent вперше за чотири місяці перевищили цінову позначку 110 дол./бар., а котирування нафти WTI вперше за два тижні ледь не досягли значення 109 дол./бар. За підсумками торгів 5 серпня офіційні ціни на нафтові ф'ючерси опустилися до найнижчого значення за три торгові дні, знизившись за дві сесії в середньому на 1%. Однак привабливі умови для відкриття довгих позицій на ринку нафтових ф'ючерсів поки не сформувалися, оскільки ціни на нафту зберігають високу премію для продовження спекулятивних продажів.