ua en ru

Ціни на нафту на біржі в Токіо сьогодні підвищилися більш ніж на 0,5%

Ціни на нафтові ф'ючерси Middle East Crude Oil на Tокійській товарній біржі (ТOCOM) стосовно активних контрактів сьогодні підвищилися більш ніж на 0,5%. Зокрема офіційна ціна найбільш активного по операціях ф'ючерсу з розрахунками в травні за підсумками торгів 22 грудня 2011 р. на TOCOM склала 50,320 тис. ієн за кілолітр (приблизно 102,66 дол./бар.), підвищившись на 360 ієн, або на 0,7%.

При цьому ціна активного контракту встановилася в беквордації щодо ціни контракту Middle East Crude Oil на поточний календарний місяць, яка сьогодні склала 52,450 тис. ієн/кілолітр (приблизно 107,01 дол./бар.), підвищившись на 150 ієн, або на 0,3%.

Middle East Crude Oil - це умовна суміш з нафтових марок Dubai і Oman. Вона вважається за ціновий еталон для нафтового ринку регіону Близького Сходу. На TOCOM ф'ючерси Middle East Crude Oil торгуються з вересня 2001 р. Контракт є розрахунковим - тобто фізичне постачання нафти по ф'ючерсу не передбачене. Закриття позицій здійснюється після закінчення календарного місяця з розрахунком варіаційної маржі, виходячи з середньої за місяць ціни нафтової суміші Middle East Crude Oil, яку визначить агентство Platts.