ua en ru

Ціни на нафту Light Sweet і Brent ростуть, технічно відіграючи своє падіння напередодні

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні ростуть, технічно відіграючи своє падіння напередодні. Станом на 12:05 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (липень) - 109,93 (+0,18) при діапазоні котирувань 109,01-110,15;

- Light, Sweet Crude Oil (червень) - 93,65 (+0,46) при діапазоні котирувань 93,08-94,10.

Нафта на біржах сьогодні потроху дорожчає через технічні купівлі нафтових ф'ючерсів, ціни на які напередодні істотно знизилися і досягли своїх рівнів підтримки. За підсумками торгів 16 травня офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) вперше за шість з половиною місяців встановилася нижче позначки 93 дол./бар., а ціна нафти Brent вперше за чотири з половиною місяці впала нижче важливого психологічного рівня 110 дол./бар.

Активне зростання американського долара на ринку FOREX сьогодні припинилось, що також сприяє покупкам нафтових ф'ючерсів. Напередодні керівництво ФРС США опублікувало результати своїх квітневих нарад. З представлених матеріалів випливає, що керівництво американського ЦБ готове у разі потреби вжити додаткові заходи стимулювання економіки, і все більше представників ФРС підтримують ідею третього раунду програми "кількісного пом'якшення" (QE3).

Нагадаємо, ціна нафти Middle East Crude на Токійській товарній біржі (ТОСОМ) 17 травня підвищилася на 0,3% і склала 53,050 тис. ієн за кілолітр (приблизно 104,94 дол./бар.).