ua en ru

Ціна нафти Middle East Crude на біржі в Токіо сьогодні підвищилася на 0,3%

Ціна нафти Middle East Crude на Tокійській товарній біржі (ТOCOM) відносно її найбільш активного контракту сьогодні підвищилася на 0,3%. За підсумками торгів 17 травня 2012 р. офіційна ціна ф'ючерсу Middle East Crude Oil з постачанням в жовтні склала 53,050 тис. ієн за кілолітр (приблизно 104,94 дол./бар.), підвищившись за день на 180 ієн.

Ціна активного ф'ючерсу Middle East Crude Oil встановилася в беквордації щодо ціни спотового контракту. Так, офіційна ціна ф'ючерсу Middle East Crude Oil на поточний календарний місяць сьогодні практично не змінилася і склала 55,100 тис. ієн/кілолітр (приблизно 109,00 дол./бар.), підвищившись за день на 20 ієн, або на 0,04%.

Нафта Middle East Crude - це умовна суміш з нафтових марок Dubai і Oman, яка вважається ціновим еталоном для регіону Близького Сходу. На біржі TOCOM ф'ючерси Middle East Crude Oil торгуються з вересня 2001 р. Контракт є розрахунковим, тобто фізичне постачання нафти по ф'ючерсу не передбачене. Закриття позицій здійснюється після закінчення календарного місяця з розрахунком варіаційної маржі. За основу розрахунку береться середня за місяць ціна нафтової суміші Middle East Crude, яку визначить агентство Platts.

Відзначимо, фондові торги в Японії 17 травня завершилися підвищенням індексу Nikkei на 0,86%.