ua en ru

Ціна виготовлення паспорта з електронним чіпом в Україні буде рівна вартості звичайного, - директор комбінату "Україна"

Ціна виготовлення паспорта з електронним чіпом в Україні буде рівна вартості звичайного. Про це заявив директор комбінату "Україна" Максим Степанов в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна".

Зокрема, відповідаючи на питання, чи зросте ціна на виготовлення паспортів та документів, Степанов сказав: "Впевнений, що ні. Тому ми як державне підприємство гарантуємо максимально низьку собівартість виробництва. Причому ціна не виросте навіть при виробництві документів з електронним чіпом. До речі, в цьому році ми закупили новітню німецьку лінію для випуску паспортів з електронним чіпом-носієм інформації фірми "Куплер" - це виробник №1 у всьому світі. Лінія буде поставлена ​​в кінці жовтня".

Крім того, коментуючи ситуацію щодо того, що на минулому тижні Президент Віктор Янукович ветував закон про адміністративні послуги, який має регулювати ціни на паспорти, Степанов зазначив: "З моєї точки зору, вето глави держави абсолютно логічне. Закон повинен бути приведений у відповідність з існуючою нормативною базою. Не бачу в цьому проблеми. Наскільки мені відомо, новий, доопрацьований закон про адмінпослуги буде знову винесено на розгляд парламенту найближчим часом. Принципове значення закону полягає в тому, що всі ціни на адміністративні послуги, в тому числі вартість паспорта, будуть визначатися державою".

За словами директора поліграфкомбінату, ціни будуть встановлюватися максимально прозоро - нормативними актами Кабміну. "І стало бути, стануть доступні кожному громадянинові онлайн. Думаю, в цих умовах буде забезпечена максимальна прозорість ціноутворення на паспорти і будь-які інші документи", - додав він.

Читайте також: Введення біометричних паспортів затримується через конфлікт інтересів на отримання підряду на їх виготовлення

Також Степанов повідомив, що окупність вкладених коштів у виробництво документів буде досягнута за рахунок виробництва банківських карт, "які ми зможемо виробляти за найвищими світовими стандартами якості, які не мають аналогів в Україні. Наші виробничі лінії зможуть повністю забезпечити потреби України у випуску банківських карт".

Зазначимо, раніше повідомлялося, що виробництво паспортів перейде під повний контроль держави. Повний цикл їх виробництва повинен бути налагоджений на поліграфкомбінаті "Україна".

Нагадаємо, парламент знову має намір ввести в Україні біометричні паспорти. 6 серпня Верховна Рада в першому читанні за основу прийняла законопроект №10492 "Про єдиний державний демографічний реєстр". Проект закону передбачає, що біометричний паспорт оформляється для громадян України незалежно від віку на кожні десять років. Він буде виготовлений у формі карти, яка містить безконтактний електронний носій інформації.