ua en ru

Ціни на Brent знизилися до 78,55 дол./бар., на WTI - до 75,16 дол./бар

Ціни на Brent знизилися до 78,55 дол./бар., на WTI - до 75,16 дол./бар Джерело фото:EPA
Ціни на нафту відновили зниження в понеділок на тлі рецесії в Японії, передабт "Вести" з посиланням на Bloomberg.

Ціни на нафту відновили зниження в понеділок на тлі рецесії в Японії, передабт "Вести" з посиланням на Bloomberg.

Ціни січневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 10:12 мск у понеділок знизилися на 1,07% до 78,55 дол. за барель. До закриття ринку в п'ятницю вартість ф'ючерсів зросла на 2,48% і склала 79,41 дол. за барель.

Грудневі ф'ючерси на нафту BRENT на грудень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) впали до вищезазначеного часу на 0,86% до 75,16 дол. за барель. За підсумками попередньої сесії контракт подорожчав на 2,17% до 75,82 дол. за барель.

ВВП Японії несподівано скоротився на 1,6% в III кварталі із-за слабких споживання та експорту.

"Це черговий удар по ціні нафти, черговий негативний фактор. Тенденція до зниження збережеться, поки не станеться щось, що змінить її. Такою подією може стати нарада ОПЕК", - сказав керуючий ризиками на нафтовому ринку Mitsubishi Corp в Токіо Тоні Нунан.

Ринок уважно стежить за державами ОПЕК, представники яких в останні дні активізували переговори.

Згідно з даними іранського агентства новин Shana міністр нафтової промисловості Ірану Бижан Намдар Зангане на цьому тижні відвідає Об'єднані Арабські Емірати.

Минулого тижня президент Іраку Фуад Масум і прем'єр-міністр Лівії Абдалла ат-Тані побували в Саудівській Аравії, де провели переговори з владою цієї країни, в той час як міністр закордонних справ Венесуели і представник країни ОПЕК Рафаель Рамірез провів переговори з владою Алжиру і Катару.

Між тим, за оцінками Міжнародного енергетичного агентства, опублікованими в п'ятницю, світове споживання нафти в I кварталі 2015 р. скоротиться на 1% порівняно з рівнем поточного кварталу до 92,6 млн барелів на добу.

Нагадаємо, сьогодні вранці ціни на Brent знизилися до 78,90 дол./барель, WTI - до 75,44 дол./барель.