ua en ru

Ціни на Brent знижуються третій день поспіль

Ціни на нафту Brent знижуються третій день поспіль за рахунок високої пропозиції і слабких економічних показників

Ціни на нафту Brent знижуються третій день поспіль за рахунок високої пропозиції і слабких економічних показників, передає Reuters.

До 8:50 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,41 дол до 96,44 дол за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,24 дол до 91,32 дол за барель.

Незважаючи на несподівано високий показник виробничої активності в Китаї, ціни на нафту не змогли піднятися через слабку статистику Європи і зростання поставок нафти з Іраку та Нігерії.

"Ціни на нафту не отримали підтримки з боку опублікованих вчора виробничих показників Китаю, так як за ними пішли слабкі виробничі показники Європи", - сказав аналітик компанії OptionsXpress в Сіднеї Бен Ле Брюн.

Звіт, який вийшов у вівторок, показав уповільнення зростання виробничої активності в Німеччині та Франції і зниження цін виробників 30-й місяць поспіль у вересні.

"На ринку в даний момент діють протилежні фактори. Головний момент - це дуже гарне постачання ринку", - сказав Ле Брюн.

Ірак і Нігерія підвищують експорт, а Лівія з неділі збільшила видобуток на 14% до 800 тис. барелів на добу, відновивши видобуток на родовищі ель-Шарара.

Запаси нафти в США знизилися на 6,5 млн барелів минулого тижня, за даними Американського інституту нафти, при прогнозі підвищення на 400 тис. барелів.

Нагадаємо, 22 вересня ціна нафтової корзини ОПЕК впала нижче за позначку 94,5 дол./бар.,оновивши свій мінімум з липня 2012 р.