ua en ru

Центробанк Китаю заборонив розміщення криптовалют

Центробанк Китаю заборонив розміщення криптовалют Фото: Китай заборонив операції ICO (pixabey)

Всі операції по розміщенню токенів припинені, а порушникам загрожує позбавлення ліцензії

Китай оголосив незаконними операції первинного розміщення токенів криптовалют, всі поточні ICO повинні бути негайно припинені. Про це йдеться в повідомленні Народного банку Китаю.

Як повідомляється, влада погрожують позбавленням ліцензій власникам відповідних онлайн-платформ в разі, якщо вони не зупинять операції з криптовалютами.

Народний банк Китаю заявив, що первинне розміщення токенів криптовалют (ICO, Initial Coin Offering) є незаконною операцією, оскільки токени не є платіжними інструментами, виданими грошово-кредитними організаціями. Вони не мають "правових або грошових властивостей юридичного статусу грошей.

Крім того, Народний банк Китаю у співпраці з органами зв'язку буде працювати над закриттям трейдингових платформ, що оперують криптовалютами, і над їх видаленням додатків для мобільних пристроїв з відповідних майданчиків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що уряд Китаю створило робочу групу з вивчення технології blockchain для її подальшого впровадження в економіку країни.