ua en ru

У Центрі розвитку туризму назвали найпопулярніші місця відпочинку іноземців в Україні

У Центрі розвитку туризму назвали найпопулярніші місця відпочинку іноземців в Україні Фото: пляж (РБК-Україна)

Крім морського узбережжя іноземці також ідуть до Львова та в Карпати

Іноземці найчастіше відпочивають в Україні на морському узбережжі. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук, передає кореспондент РБК-Україна.

«Популярне морське узбережжя, тобто, збільшення потоку туристів цього року ми бачили в Одесі, на Херсонщині... Дуже багато туристів з інших країн раніше приїжджали до нас у Крим, а зараз вони перемістилися на Одещину, наприклад, у Затоку або на узбережжя Херсонщини. Це зокрема білоруські туристи, туристи з Туреччини, з Балтії, польські туристи», - розповів він, додавши, що потік іноземних туристів за 6 місяців 2018 року зріс близько на 25% у порівнянні з минулим роком.

За його словами, ці показники є досить непоганими враховуючи, що Україна наразі не почала активної реклами на цих ринках.

«Така ж ситуація у Закарпатті та у Львові - тут теж зросла кількість іноземних туристів. Також зросла і кількість внутрішніх туристів, які обрали місцем відпочинку Одещину та Херсонщину», - додав Царук.

Нагадаємо, президент "Національної туристичної організації України", радник першого віце-прем'єра Іван Ліптуга у серпні повідомив, що сервіс в туристичній галузі України поступово поліпшується. Він зазначив, що в туристичній галузі поступово покращується інфраструктура. Але при цьому, за його словами, українські туристичні міста "часто не дотримуються міжнародних стандартів надання послуг у сфері туризму".