ua en ru

У центрі Києва закрили станцію метро після дзвінка про мінування

У центрі Києва закрили станцію метро після дзвінка про мінування Фото: станція метро "Хрещатик" (РБК-Україна)

Станція метро "Хрещатик" і перехід на синю гілку поки закриті

У Києві на вхід і вихід закрили станцію метро "Хрещатик", а також перехід на синю гілку. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook "Київського метрополітену".

Повідомляється, що станцію "Хрещатик" і пересадку на "Майдан Незалежності" закрили на вхід і вихід після того, як надійшов анонімний дзвінок про мінування.

"Приносимо вибачення за незручності. Інформація про відкриття станції буде опублікована одразу після завершення перевірки", - йдеться в повідомленні.

У центрі Києва закрили станцію метро після дзвінка про мінування

Нагадаємо, вчора, 20 червня, у Києві в останній день подачі документів для участі в парламентських виборах двічі "мінували" будівлю Центральної виборчої комісії. У підсумку обидва рази з офісу евакуювали співробітників, повідомлення про вибухівку не підтвердилися.

Зазначимо, цього тижня масовими "мінуваннями" відзначився Харків. 18 червня там перевірили 38 об'єктів, з території яких евакуювали в цілому майже 2000 осіб. За останніми даними, місцева поліція кваліфікувала цей інцидент як терористичний акт. В даному випадку санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.