ua en ru

У центрі Єревана залишаються близько 20 тис. учасників протесту

У центрі Єревана залишаються близько 20 тис. учасників протесту Фото: учасники протесту в Єревані

Поліція поки не вдається до силових заходів

На проспекті Баграмяна в центрі Єревану, де проходить акція протесту проти підвищення тарифів на електроенергію, залишаються близько 20 тисяч протестувальників. Про це повідомляє кореспондент "Радіо Свобода".

Демонстранти, що знаходяться в центрі Єревану, скандують "Вірменія!". Розходитись вони не збираються, заявляючи, що вимагають не "заморожування", а повного і безумовного скасування рішення комісії про підвищення тарифу на електроенергію.

Розгону демонстрантів поліцією, який очікувався приблизно в 23:00 за місцевим часом, не сталося.

До протестувальників вийшов заступник начальника поліції вірменської столиці Валерій Осипян. На питання про подальші дії співробітників правоохоронних органів він відповів: "Подивіться, побачите самі". За його словами, він вийшов на проспект, щоб перевірити надійшли відомості про наявність у деяких протестуючих заборонених вибухових речовин. Але, як зазначає кореспондент "Радіо Свобода", склалося відчуття, що Осипян просто хотів оцінити чисельність протестувальників.

Нагадаємо, раніше поліція перекрила малий центр Єревану і оточила учасників акції протесту.

Начальник поліції Вірменії погрожував учасникам акції протесту силовим розгоном мітингу, якщо вони до 22:00 (за київським часом) не покинуть проспект Баграмяна. Однак поки поліція не робила жодних дій, крім ротації працівників в оточенні.

Зазначимо, частина мітингувальників перейшла на площу Свободи, серед них - один з членів координаційної групи Вагинак Шушанян, який закликав усіх демонстрантів зібратися на площі Свободи і продовжити боротьбу. Однак більша частина учасників протестної акції знаходиться на проспекті Баграмяна.