ua en ru

Протест в Єревані: поліція погрожує учасникам розгоном

Протест в Єревані: поліція погрожує учасникам розгоном Фото: протестувальники в Єревані

Поліція дала годину протестуючих на звільнення проспекту Баграмяна

Начальник поліції Вірменії Володимир Гаспарян пригрозив учасникам акції протесту проти підвищення тарифу на електроенергію в Єревані на проспекті Баграмяна, яка триває вже сьому добу, розігнати мітинг. Про це повідомляє видання "Новини-Вірменія".

"Хто залишиться тут, проти нього будуть здійснені дії", - заявив Гаспарян, підійшовши до ініціативної групи.

Начальник поліції був дуже злий і пригрозив, що до останніх будуть застосовані заходи. На запитання одного з учасників мітингу: "За яким правом?", Гаспарян відповів: "За правом, даним мені законом".

Правоохоронці також поширили заяву, закликавши вивести з проспекту дітей.

Також журналістка Настя Станко з місця подій в Єревані в ефірі Hromadske.TV повідомляла, що частина людей разом з організаторами відійшла до опери на площі Свободи, де протест розпочався ще 17 червня.

"Ці 7 днів, що проспект Баграмяна був закритий, це наша маленька перемога", - сказав один з організаторів протесту Вагинак Шушанян.

Однак більша частина протестувальників залишилася на проспекті Баграмяна, незважаючи на вимоги поліції звільнити його.

Також Станко зазначила, що поліція стягує сили до місця події, а також дала учасникам протесту годину на звільнення проспекту.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що уряд Вірменії погодився сплатити різницю тарифів на електроенергію, поки в компанії "Електромережі Вірменії" проходить аудит. Однак протестувальники відмовилися припинити мітинг, поки не буде повністю скасовано рішення комісії про підвищення тарифів на електроенергію.

Сьогодні, 28 червня, поліція пообіцяла до півночі "відновити порядок".