ua en ru

Центральна влада вирішила не виплачувати пенсії і зарплати бюджетникам у зоні АТО, - ДонОДА

Згідно з останньою інформацією, що надійшла з центральних органів влади, пенсії і зарплати бюджетникам у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) виплачуватися не будуть.

Згідно з останньою інформацією, що надійшла з центральних органів влади, пенсії і зарплати бюджетникам у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) виплачуватися не будуть. Про це сьогодні повідомила заступник голови - директор департаменту охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації Олена Петряєва, передає прес-служба ДонОДА.

"На жаль, така позиція центральної влади є неконструктивною і веде регіон до гуманітарної катастрофи", - заявила Петряєва.

Водночас, за її словами, на звільнених територіях Донецької області державою повністю ліквідовано заборгованість з виплати пенсій, соціальних допомог і зарплат бюджетникам.

Зазначимо, у Донецькій області станом на сьогодні близько 150 тисяч пенсіонерів не отримали свої пенсії за липень і ще близько 500 тисяч - за серпень 2014 р.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції Павло Петренко заявив, що Кабінет міністрів не буде виділяти фінансування районам Донбасу, які контролюються проросійськими сепаратистами і бойовиками.