ua en ru

Центр ДЗК при Держкомземі незаконно вилучив з державної власності 30 га земель, - ГПУ

Центр ДЗК при Держкомземі незаконно вилучив з державної власності 30 га земель. Порушення виявила Генеральна прокуратура України в ході перевірки дотримання вимог земельного законодавства щодо забезпечення достовірності даних державного земельного кадастру, повідомляє прес-служба ГПУ.

Встановлено, що у порушення вимог земельного законодавства Київською регіональною філією ДП "Центр ДЗК при Держкомземі" на підставі рішень Печерського районного суду м. Києва у 2008 році внесено до автоматизованої системи державного земельного кадастру відомості про належність товариствам "Астра-2000" і "Танжер-Інвест" на праві власності земельних ділянок для індивідуального житлового, гаражного, дачного будівництва та комерційного використання.

Проте документація із землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок у встановленому законодавством порядку не розроблялась, вказані судові рішення не стосувались оформлення права власності на землю, державні акти на право власності на земельні ділянки органами земельних ресурсів не реєструвались та не видавались.

За протестами Генеральної прокуратури України Державним агентством земельних ресурсів України виключено з державного реєстру земель відомості про належність на праві власності цим двом приватним структурам земельних ділянок загальною площею 30 га, які розташовані в адміністративних межах Козинської селищної ради Обухівського району Київської області.

За таких обставин вжитими Генеральною прокуратурою України заходами реагування попереджено незаконне вилучення з державної власності 30 га земель.