ua en ru

Співвідношення ціни і якості вугілля з ПАР оптимальне, - Продан

Співвідношення ціни і якості вугілля з ПАР оптимальне, - Продан Джерело фото:tsn.ua
Співвідношення ціни і якості вугілля з ПАР на сьогоднішній день оптимальне

Співвідношення ціни і якості вугілля з ПАР на сьогоднішній день оптимальне. Про це заявив журналістам міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Продан після допиту в Генеральній прокуратурі України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Йде дослідження деякої ситуації, пов'язаної з придбанням вугілля", - заявив Продан.

За його словами, сам він у цій справі має статус свідка.

За словами міністра, співвідношення ціни і якості закуповуваного вугілля в ПАР на сьогоднішній день залишається оптимальним.

"Ціна цього вугілля об'єктивна. Якщо виникають сумніви, то можна перевірити... Скоро буде опублікований договір, і ви зможете побачити його умови", - заявив Продан.

За його словами, в Україну завезено 250 тис. тонн вугілля.

"Зараз цей вугілля розвантажується з останнього корабля, надходить на електростанції і станції починають накопичувати вугілля", - сказав Продан.

Варто зазначити, що допит тривав близько чотирьох годин - з 15:00 по 18:55

Міністр не відповів на запитання, чи є ця справа політично мотивованою, але спрогнозував, що ГПУ продовжить допити представників Міненерго.

"Думаю, що будуть запрошені представники Міненерго для дачі пояснень", - повідомив Продан.

Нагадаємо, як повідомили в прес-службі Міненерго, міністр Продан проходить свідком у кримінальному провадженні про закупівлю Україною вугілля в Південно-Африканській Республіці.

До кінця жовтня 2014 р. повинно було надійти по морю 250 тис. тонн південноафриканського вугілля, в листопаді Україна повинна отримати 240-250 тис. тонн південноафриканського вугілля. Всього Україна в ПАР закупила 1 млн тонн вугілля.