ua en ru

Ціна срібла на COMEX напередодні практично не змінилася

Офіційна ціна срібла на Товарній біржі Нью-Йорка COMEX за підсумками торгів 15 червня 2011 р. практично не змінилася. Тройська унція срібла на COMEX подешевшала символічно на 0,1 цента, а його офіційна ціна стосовно активного ф'ючерсу (липень) склала 35,410 дол./унція, передає РБК.
Ціни по операціях з сріблом на COMEX в ході торгів 15 червня 2011 р. встановити в діапазоні:
- мінімум - 34,810 дол./унція;
- максимум - 35,975 дол./унція.
На готівковому ринку дорогоцінних металів в Лондоні офіційна ціна фіксингу по сріблу 15 червня склала 35,260 дол. / унція.
Підтримку сріблу напередодні надала стабільна ситуація на ринку золота, офіційна ціна якого на COMEX вперше за три торгові дні перевищила позначку 1525 дол./унція, а також зросла в США за підсумками травня інфляція. У той же час дані про зниження ділової активності в США, як наслідок землетрусу в Японії, і долар, що подорожчав напередодні істотно обмежили покупки срібла, в результаті чого його ціна на COMEX практично не змінилася.
Зазначимо, промислове виробництво в США за підсумками травня зросла на 0,1% проти 0,2% у квітні. У той же час ключовий індикатор валютного ринку ICE Dollar Index (spot), що відбиває зміни курсу американського долара щодо "корзини" шести провідних світових валют, виріс майже на 2% і досяг максимального значення приблизно за три тижні - 75,601 пункту, забезпечивши непривабливі умови для покупок товарних активів.
Сьогодні срібло на COMEX потроху дорожчає. В даний час ціни по операціях з активним ф'ючерсом на срібло тримаються в діапазоні:
- мінімум - 35,300 дол./унція;
- максимум - 35,815 дол./унція.