ua en ru

Ціна нафти Middle East Crude на Токійській товарній біржі сьогодні показала різноспрямовану динаміку

Ціна нафти Middle East Crude на Токійській товарній біржі (ТОСОМ) сьогодні змінилася неістотно, показавши за підсумками дня різноспрямовану динаміку. Так, офіційна ціна найбільш активного ф'ючерсу на нафту Middle East Crude Oil з постачанням в березні за підсумками торгів 10 жовтня 2013 р. склала 63,370 тис. ієн за кілолітр (приблизно 103,00 дол./бар.), символічно втративши за день 70 ієн (-0,1%).

Ціна активного ф'ючерсу Middle East Crude Oil встановилася в беквордаціі щодо ціни свого спотового контракту, яка сьогодні трохи підвищилася. Так, офіційна ціна ф'ючерсу Middle East Crude Oil на поточний календарний місяць сьогодні склала 65,520 тис. ієн/кілолітр (приблизно 106,48 дол./бар.), підвищившись за день на 120 ієн (+0,18%).

Middle East Crude - це умовна нафтова суміш марок Dubai і Oman, яка вважається ціновим еталоном для регіону Близького Сходу. На біржі TOCOM ф'ючерси Middle East Crude Oil торгуються з вересня 2001 р. Контракт є розрахунковим. Фізична поставка нафти по ф'ючерсу не передбачена, а закриття позицій здійснюється з розрахунком варіаційної маржі по закінченні календарного місяця.