ua en ru

Ціна нафти Brent впала нижче 70 доларів: що стало причиною

Ціна нафти Brent впала нижче 70 доларів: що стало причиною Фото: ціни на нафту падають через штам "Омікрон" (Getty Images)

Ціни на нафту знизилися в понеділок, 20 грудня, більш ніж на 5%. Зростання числа випадків зараження штамом "Омікрон" в Європі і США викликало побоювання інвесторів з приводу того, що нові обмеження для підприємств, спрямовані на боротьбу з його поширенням, можуть вплинути на попит на паливо.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані Лондонській біржі ICE.

Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 5,3% до 69,60 доларів за барель, в той час як ф'ючерси на нафту марки WTI впали на 5,4% до 66,90 доларів за барель.

Як зазначив Кельвін Вонг, аналітик ринку CMC Markets, нафта дешевшає через побоювання насуваються обмежень на економічну діяльність, щоб стримати поточне зростаюче поширення штаму COVID-19 Omicron по всьому світу, що може збільшити ризик уповільнення попиту.

У неділю Нідерланди посилили карантин, і можливість введення нових обмежень на COVID - 19 перед різдвяними та новорічними святами нависла над кількома європейськими країнами.

Представники охорони ЗДОРОВ'Я США закликали американців в неділю зробити ревакцинацію, носити маски і бути обережними, якщо вони подорожують під час зимових канікул, оскільки штам "Омікрон" поширюється по всьому світу і повинен стати домінуючим штамом в Сполучених Штатах.