ua en ru

Ціна нафти Brent торгується вище 77 доларів за барель

Ціна нафти Brent торгується вище 77 доларів за барель Ілюстративне фото (wikipedia.org)

Нафта Brent торгується на позначці 77,60 долара за барель

Вартість північноморської нафти марки Brent сьогодні вранці, 31 серпня 2018 року, становить понад 77 доларів за барель. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті РБК.

Станом на 10:22 31 серпня ціна бареля нафти Brent знаходиться на рівні 77,60 доларів за барель. Це на 0,21% вище рівня закриття попередніх торгів.

Ціна нафти Brent торгується вище 77 доларів за барель

Динаміка цін на нафту за місяць (скріншот / РБК)

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Росію у порушенні досягнутих домовленостей з реекспорту нафти. Він зазначив, що так робити не можна, і "якщо є питання", потрібно сідати і обговорювати їх.

Лукашенко розповів, що домовлявся з Путіним про ціну на газ у квітні 2017 року, коли Білорусі виставили ціну на газ "не як союзникам", а дорожче.

"Ми знайшли з Путіним вихід з цього становища, підключивши сюди нафту - так звану "перетаможку", коли 6 мільйонів тонн російської нафти ми могли продавати, а митні збори зараховувати в свій бюджет", - розповів глава Білорусі.

Зі слів Лукашенка, коли вартість нафти підскочила, "хтось із так званих розумних лібералів у Мінфіні Росії побачив, що білоруси вже занадто багато отримали і збіднів російський бюджет".