ua en ru

Ціна нафти Brent перевищила 77 доларів за барель

Ціна нафти Brent перевищила 77 доларів за барель Фото: видобуток нафти (lukoil.ru)

Нафта Brent торгується на позначці 77,38 долара за барель

Ціна північноморської нафти марки Brent сьогодні вдень, 30 серпня 2018 року, перевищила позначку 77 доларів за барель. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті РБК.

Станом на 12:01 за київським часом ціна нафти Brent перебувала на рівні 77,38 долара за барель. Це на 1,14% вище рівня закриття попередніх торгів.

Ціни на нафту еталонних марок зростають на даних про скорочення товарних запасів нафти в США. Згідно зі звітом Міністерства енергетики США, запаси нафти в країні впали минулого тижня на 2,57 млн барелів. У той же час аналітики розраховували на скорочення запасів на 1-1,5 млн барелів.

Крім того, резерви бензину впали на 1,55 млн барелів, а запаси дистилятів - на 837 тис. барелів. Експерти не очікували зміни першого показника і прогнозували зростання другого на 1,65 млн барелів.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Росію у порушенні досягнутих домовленостей з реекспорту нафти. Він зазначив, що так робити не можна, і "якщо є питання", потрібно сідати і обговорювати його.