ua en ru

Ціна нафти Brent піднялася вище 76 доларів за барель

Ціна нафти Brent піднялася вище 76 доларів за барель Фото: видобуток нафти (lukoil.ru)

Нафта Brent торгується на позначці в 76,05 доларів за барель

Ціна північноморської нафти марки Brent сьогодні ввечері, 27 серпня 2018 року, знаходиться вище позначки в 76 доларів за барель. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті РБК.

Станом на 17:27 за київським часом ціна нафти Brent перебувала на рівні 76,05 доларів за барель. Це на 0,05% нижче рівня закриття попередніх торгів.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що французька нафтова компанія Total пішла з Ірану через американські санкції. За словами міністра енергетики Ірану Бижана Зангане, Total офіційно розірвала контракт на розробку родовища Південний Парс.

Крім того, повідомлялося, що влада Китаю, Росії та Індії планують продовжувати купувати іранську нафту, незважаючи на санкції, які США ввели проти Ірану.

Відзначимо, в травні поточного року директор французької нафтової компанії Total Патрік Пуянне заявляв, що ціна нафти в найближчі місяці може зрости до 100 доларів за барель. За його словами, на ситуацію з ціною на нафту впливає економічна криза в Венесуелі, рішення президента США Дональда Трампа про вихід із ядерної угоди з Іраном і введення санкцій проти Ірану.