ua en ru

Ціна нафти Brent піднялася вище 70 доларів за барель

Ціна нафти Brent піднялася вище 70 доларів за барель Фото: нафта (lukoil.ru)

Ціна нафти Brent знаходиться на рівні 70,15 долара за барель

Вартість північноморської нафти марки Brent сьогодні ввечері, 24 січня 2018 року, знаходиться вище позначки в 70 доларів за барель. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті РБК.

Так, станом на 17:47 ціна нафти Brent перебувала на рівні 70,15 долара за барель. Це на 0,44% вище рівня закриття попередніх торгів.

Нагадаємо, раніше відомо, що за даними Bloomberg, в 2018 році ціни на нафту очікує низька волатильність, оскільки ОПЕК має намір жорстко контролювати ринок, однак не виключається вплив спекулянтів.

Експерти агентства оцінили ситуацію на світовому ринку нафти і назвали ряд факторів, які можуть вплинути на ціни в 2018 році. Одним з чинників експерти вважають очікуване зростання поставок сланцевої нафти з США.

Проаналізувавши коливання вартості нафти після вибуху на трубопроводі в Лівії, експерти прийшли до висновку, що він спровокував збільшення ціни північноморської нафти марки Brent до рівня вище 66 доларів за барель, при цьому нафта техаської марки WTI трималася на рівні нижче 60 доларів. Агентство називає різницю між вартістю двох марок найбільшою більш ніж за два роки. Така ситуація пов'язана з тим, що ураган "Харві" на час обмежив доступ до запасів в США, так що в новому році можна чекати розширення американського експорту. Із зростанням видобутку сланцю очікуються рекордні поставки нафти з США в 2018 році.