ua en ru

Ціна нафти Brent піднялася вище 47 доларів за барель

Ціна нафти Brent піднялася вище 47 доларів за барель Фото: нафта Brent

Нафта Brent торгується на позначці в 47,20 доларів за барель

Ціна північноморської нафти марки Brent сьогодні вранці, 19 червня 2017 року, торгується вище позначки в 47 доларів за барель. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті РБК.

Так, станом на 08:07 за київським часом нафта Brent торгувалася на позначці в 47,20 доларів за барель. Це на 0,19% нижче рівня закриття попередніх торгів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що згідно з першим прогнозним оглядом Міжнародного енергетичного агентства, США, Бразилія, Канада та інші країни, що не входять в ОПЕК, в 2018 році наростять видобуток нафти до чотирирічного максимуму. Збільшення поставок з цих країн випередить зростання світового попиту на нафту. В цих умовах ОПЕК не вдасться уникнути нарощування світових запасів, які організація прагне скоротити.

Таким чином, попит на нафту ОПЕК в 2018 році впаде на 200 тис. бар./добу проти 2017 року, до 32,6 млн бар./добу. Ціни на нафту WTI в Нью-Йорку знизилися на 14% з початку року на тлі побоювань, що узгодженого ОПЕК і її партнерами скорочення видобутку буде недостатньо, а сланцеві компанії США зможуть компенсувати можливий дефіцит.