ua en ru

Ціна нафти Brent опустилася нижче 82 доларів за барель

Ціна нафти Brent опустилася нижче 82 доларів за барель Фото: видобуток нафти (statoil.com)

Нафта Brent торгується на позначці в 81,43 доларів за барель

Ціна північноморської нафти марки Brent сьогодні, 11 жовтня 2018 року, опустилася нижче позначки в 82 долара за барель. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані біржових торгів на сайті РБК.

Станом на 12:07 за київським часом ціна нафти Brent перебувала на рівні 81,43 долара за барель. Це на 2,40% нижче рівня закриття попередніх торгів.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що адміністрація президента Сполучених Штатів Дональда Трампа розглядає можливість послабити санкції для імпортерів нафти з Ірану, які скорочують закупівлі сировини у Тегерана.

Зазначимо, на початку травня 2018 року Дональд Трамп оголосив, що США виходять з ядерної угоди з іраном. За цим послідували обмежувальні заходи проти Тегерану. Вашингтон також зажадав від імпортерів припинити закупівлю нафти в Ірану з листопада.

Також повідомлялося, що США повністю припинили поставки сирої нафти в Китай на тлі торгової війни. Після того, як в липні США відправили в Китай 10,5 млн барелів нафти, в вересні, в країну поставили всього 0,6 млн барелів.